Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 5 May 2013

Palacinky plnené baklažánom

Dnes som mala trošku viac voľného času a hlavne z nejakého dôvodu, po včerajšom krásnom slnečnom dni, sa dnes pustilo pršať. Tak poďho do varenia a  rozhodla som sa urobiť plnené palacinky.
A keďže palacinky nemusia byť len nasladko, tak som ich spravila naslano.
Palacinkové cesto poznáte všetci, tak ho nebudem rozpisovať. Len som nepoužila cukor a pridala som viac soli. Nechala ho odstáť a následne som pripravila palacinky, koľko vyšlo, ak mi zvýši,  dám ich do mrazničky a bude na budúce.

Kým cesto odpočívalo, pripravila som si plnku. Jeden celý baklažán som nakrájala na pásiky a dala dusiť na olivovom oleji. V miske som si zmiešala starý chlieb ( 3 krajce) nakrájaný na kocočky, olivy, kapery, petržlenové listy, strúhaný syr a nakoniec udusený baklažán. Zmes som dochutila (pozor na soľ, lebo kapery pri tepelnej úprave vypustia všetku konzervačnú soľ), pridala olej a trošku vody, aby celá masa zmäkla a bola hutnejšia. Premiešala som to celé rukami a zmesou som začala plniť palacinky. Zavinula a jednu vedľa druhej naukladala do vymasteného pekáča. Po naplnení som ich ešte poliala veľkým množstvom paradajkovej omáčky - vezmite dve krabice paradajkovej drte, zmiešajte s olejom, soľou, bazalkou, oreganom - a je to.
Navrch strúhaný syr a v mojom prípade aj zvyšky nivy, ktorú som nevyužila pri príprave rizota s hruškami a nivou. No a na záver na 10 minút do rúry, len aby sa syr rozpustil.


Čo na to poviete?

No comments:

Post a Comment