Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 28 May 2013

Kuskus s baklažánom a cícerom


 
A je to tu znovu, strukoviny na jedálnom lístku. Prečo nie? Mne chutia a vám? A rovnako mám rada aj arabskú kuchyňu. Tak som sa rozhodla tieto dve skombinovať.

Cícer si najprv cez noc namočte, ušetríte tak čas s varením. Na druhý deň ho dajte do kuchty spoločne s bobkovým listom a ak máte aj s bylinkami, napríklad rozmarínom a šalviou. Varte, až kým nezacítite vo vzduchu vôňu cíceru. Medzičasom sa môžete venovať príprave omáčky. Baklažán nakrájajte na väčšie kocky a opražte na oleji, pridajte paradajkovú drť, mätu, ak chcete chili, koriander a rímsku rascu, ktoré ste predtým opražili nasucho na panvici. Duste asi 10 minút a primiešajte cícer.

V druhej panvici na oleji opražte kuskus a podlejte vodou. Pripravuje sa zhruba ako ryža. Pomaly duste a ak je potrebné podlejte. Existuje aj instantný 5-minútový kuskus. Ušetrí čas a chuťovo je to to isté.
Okrem toho, nemusíte použiť len kuskus, je tu aj bulgur alebo ešte ľahšie dostupná ryža. Tú predsa máme k špajzi všetci, tak prečo nevyskúšať tento recept?


No comments:

Post a Comment