Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday 22 May 2013

Ľahké šaláty

Dnes som dostala chuť na šalát. Taký jednoduchý, ľahký nielen na prípravu ale aj na trávenie.  Nakoniec som ich pripravila hneď dva.

Pozrite sa aké.
Prvý šalát je jednoduchý a pripravený z rovnakého množstva zeleru a jabĺk, ktoré nastrúhate. Pridajte mrkvu, soľ, korenie, jogurt a premiešajte. Podávať ho môžete nielen v miske ale napríklad aj pre lepší efekt na šalátovom liste a hlavne posypaný nasucho opečenými semienkami (sezam, slnečnica, tekvica - aké chcete).

Druhý je ešte lepší, aj keď o niečo zložitejší. Naň potrebujete 100 g uvarených strukovín (z plechovky alebo si ich uvarte sami. Namočte a varte spolu s bobkovým listom a arómami), starý chlieb, paradajky, olivy, zeler.

Paradajky nakrájajte nadrobno a posoľte, aby pustili vodu, primiešajte nakrájaný zeler,  olivy, strukoviny a pre dve osoby asi 2 krajce staršieho chleba , ktorého sa chcete zbaviť, nakrájaného na kocky. Ak je celá masa po premiešaní veľmi suchá pridajte trochu vody. Zvyčajne však platí, že dobre dozreté paradajky, potrebujú nasolené asi hodinu, aby pustili veľa šťavy. Premiešajte, dochuťte soľou, chili, oreganom, olejom a hor sa na stôl. Dobrú chuť.




No comments:

Post a Comment