Radosť z varenia a chuť zeleniny
Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.
Friday, 31 May 2013
Zapekané cukety
Zapekané cukety sú takpovediac klasikou nielen v talianskej ale aj v slovenskej kuchyni. Tu vám ponúkam zaujímavú a hlavne chutnú variantu.
Na štvorcovú formu pre dve osoby potrebujete 3 cukety pozdĺžne nakrájané a nasucho ugrilované na panvici. Uvarte natvrdo dve vajcia a nastrúhajte pol udenej a pol neudenej parenice. A rovnako si pripravte paradajkovú omáčku. Najprv uduste cibuľku, pridajte asi 300 ml paradajkovej drte, soľ a na záver bazalku. Hotovo.
Už vás čaká len posledné štádium: vrstvite vo forme všetky ingrediencie začnúc omáčkou, na to vrstvu cukiet, vajce pokrájané nadrobno a syr, opakujte až kým nevyčerpáte všetky ingrediencie. Posledná vrstva by mala byť cuketa, paradajka a syr. Dajte na pol hodiny zapiecť do rúry.
K tomu červené vínko a máte pred sebou príjemný chladný večer.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment