Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 1 June 2013

Cestoviny s baklažánovou omáčkou


Dnes bolo zamracení a znovu prsalo a obaja sme dostali chuť na niečo štipľavé ale aj sýte. Tak padlo jednoduché rozhodnutie, spraviť si cestoviny s baklažánovou omáčkou.

Za 20 minút hotové, takže sa ani veľmi neupracujete a určite si vyslúžite pochvalu.
Nakrájajte pol baklažánu na kocky a poduste ho na olivovom oleji, pridajte paradajkovú drť, chili a čierne olivy nakrájané nadrobno. Olivy sú dobrovoľné, ak ich máte a chcete, tak ich použite. Ak nie, ubezpečujem vás, že cestoviny sú dobré aj bez nich. Varte asi 15 minút, ak omáčka veľmi vyschne, pridajte vodu a zvarte.

Dajte zovrieť vodu na cestoviny, ja som tentokrát použila špagety. Sceďte a pridajte do omáčky, premiešajte a môžete podávať posypané slanším druhom syru.

K tomu sme si ako druhý chod urobili ľahký a svieži šalát s cherry paradajkymi a takto sme oslávili deň detí :)
p.s. varianta s krátkym typom cestovín.... a bez olív.




No comments:

Post a Comment