Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 29 June 2013

Cuketová slaná torta

Cukety mi rastú v záhrada ako najaté..ani polievať ich netreba. A tu je ďalší recept, s ktorým sa môžete vyhrať a potešiť sa  jeho chuťou.

Poduste si na oleji cibuľku a pridajte tri cukety nakrájané na kúsky. Osoľte a a duste domäkka a na záver pridajte sušenú mätu. Tento proces je lepšie urobiť vopred, lebo plnkou je vždy lepšie plniť vychladnutou, pretože teplá vám ropzleptá cesto. Následne ešte do plnky primiešajte strúhaný ovčí syr a jedno vajce.
Pripravte si  cesto na slanú tortu. Zmiešajte 300 g  hrubej múky so 100 g celozrnnej, pridajte soľ a olej, premiešajte a pomaly prilievajte toľko vody, koľko cesto popije, aby bolo elastické. Hotovo. Nechajte oddýchnuť, rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ich na formu, akú chcete mať. Dajte jednu časť cesta na plech, naplňte plnkou a prikryte druhou časťou. Popritláčajte okraje a dajte piecť do rúry na pol hodinu. S bielym vínom je to jedna báseň.



No comments:

Post a Comment