Poduste si na oleji cibuľku a pridajte tri cukety nakrájané na kúsky. Osoľte a a duste domäkka a na záver pridajte sušenú mätu. Tento proces je lepšie urobiť vopred, lebo plnkou je vždy lepšie plniť vychladnutou, pretože teplá vám ropzleptá cesto. Následne ešte do plnky primiešajte strúhaný ovčí syr a jedno vajce.
Pripravte si cesto na slanú tortu. Zmiešajte 300 g hrubej múky so 100 g celozrnnej, pridajte soľ a olej, premiešajte a pomaly prilievajte toľko vody, koľko cesto popije, aby bolo elastické. Hotovo. Nechajte oddýchnuť, rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ich na formu, akú chcete mať. Dajte jednu časť cesta na plech, naplňte plnkou a prikryte druhou časťou. Popritláčajte okraje a dajte piecť do rúry na pol hodinu. S bielym vínom je to jedna báseň.
No comments:
Post a Comment