Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 15 June 2013

Cestoviny s tekvicovými výhonkami

Máme tekvice, veľa tekvíc a tým pádom aj veľa výhonkov, ktoré sa nám hadia po celaj záhrade a nevieme, čo s nimi. Teda až do okamihu, kým sme sa nerozhodli, že predsa to je je zelenina a dá sa to jesť.

Tak sme pripravili tieto chutné celozrnné cestoviny s tekvicovými výhonkami a paradajkou.


Potrebujete mladé tekvicové výhonky, čo sú vlastne plaziace sa výhonky ratsliny. Tie na konci odtrhnite na mieste, ktoré sa vám zdá byť mäkké. Dajte pozor, aby blízko neboli naviazané tekvičky.
Celé to vlastne vyzerá takto:
Následne ich očistite, obtrhajte hrubšie časti a sparte asi 10 minút vo vriacej vode. Potom sceďte a nakrájajte na na menšie časti.
Dajte na panvicu olivový olej, nakrájané tekvicové výhonky a poduste domäkka, pridajte jeden pretlačený cesnak, soľ, korenie a na záver 4-5 nakrájaných paradajok. Len tak pre farbu. Ak nechcete nemusíte.
Uvarte celozrnné cestoviny, tiež sceďte a pridajte do panvice s omáčkou. Premiešajte a na záver posypte takou dobrou údenou parenicou. Mňamka.

No comments:

Post a Comment