Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 7 June 2013

Plnená zelenina

Aj toto je jeden z tých receptov, ktoré je dobré mať poruke, ak sa práve vaša záhrada rozhodla, že urodí zo všetkého nadbytok. A vy ste sa rozhodli, že pozvete rodinu na sobotnú grilovačku a okrem klobások pripravíte tieto skvelé a farebné kúsky zeleniny. Slonko a počasie nám to konečne povolili, tak prečo nie?


Pripravte si zeleninu, ktorú chcete naplniť: cukety, baklažán, papriku, cibuľu.
Baklažán rozdeľte po dĺžke na polovicu a dajte variť do osolenej vody al dente. Vyberte a vydlabte vnútro.
Podobne pripravte aj cukety. Ak máte aj ich kvety, očistite ich, vyberte pestík a dajte stranou.
Cibuľu rovnako rozdeľte na polovicu, dajte zovrieť do vody, vyberte a rozdeľte na časti, ktoré chcete naplniť. To, čo vám zostane dajte k dužine cukiet a baklažánu. Papriky iba očistite a prerežte na polovice po dĺžke.
V miske namočte starý chlieb nakrájaný na kocky, ak chcete pridajte namočené dubáky (hovoria, že totho roku nám hubárska sezóna bude priať), pridajte strúhaný syr, majorán a cesnak, dužinu baklažánov a cukiet nakrájanú nadrbono alebo nasekanú na mixéri spoločne so zvyšnou cibuľou. Pridajte vajcia (koľko treba podľa množstva), soľ a korenie, premiešajte.
Zeleninu rozložte na plech a naplňte touto plnkou. Ak vám zvýši, naplnte aj cuketové kvety, ak nie, nechajte si ich na recept s cestovinami.
Pečte v rúre pri 190 stupňoch asi 45 minút.

No comments:

Post a Comment