Prvým receptom sú cuketové burgery, ktoré je skvelé pripraviť, ak sa vám tak ako mne podarilo, alebo podarí, prešvihnúť čas zberu. Cukety totižto majú byť svetlo zelené, hrubé ako detské zápästie a dlhé asi 20 cm. Ak sú väčšie, ešte vždy sa dajú použiť na viacero spôsobov. A jedným z nich sú práve tieto burgery.
Že sa vám páčia?? No, aj mne :)
- 200 gr cukiet (asi 3)
- 70 gr staršieho chleba nasekaného nadrobno
- trochu mlieka
- 1 vajce
- 4 PL strúhaného parmezánu
- olivový olej
- cesnak, soľ a korenie. A na obalenie: múku a prézle v rovnakom množstve.
Vytvarujte guľky, ktoré sploštíte v dlani a obaľte v múke zmiešanej s rovnakým množstvom prézlov. Odložte asi na 20 minút do chladničky, aby spevneli a nerozpadli sa. Vypražte a môžete podávať so šalátom, či jogurtovou omáčkou.
Ideme si sadnúť na terasu a dáme si biele suché vínko, čo vy nato?
No comments:
Post a Comment