Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday, 16 June 2013

Cestoviny s cuketovými kvetmi

Ako som hovirila ,rastú nám na záhrade cukety jedna radost. A začali už aj maličké papričky. Dnes sme ich obrali asi 5. Tak padla otázka, čo s cuketou, jej kvetmi a mini papričkami?

Tu je odpoveď.
Umyte cuketu, nakrájajte ju na hrubšie kúsky. Rovnako urobte aj s mini papričkami.Cuketové kvety prepláchnite, odrežte spodok a vytiahnite piestik.
Dajte variť cestoviny do vriacej osolenej vody. Na panvici poduste cibuľku nakrájanú nadrobno, pridajte  cuketu, po asi 5 minútach papričky a po ďalších 3 aj pozdĺžne nakrájané cuketové kvety. Spoločne krátko poduste.

Nastrúhajte si syr podľa výberu a na záver ho pridajte do panvice, premiešajte.
Nasucho si opražte strúhanku- nenadarmo je nazývaná aj parmezánom chudobných.
Sceďte cestoviny, pridajte ich do panvice, premiešajte a môžete podávať práve posypané opraženou strúhankou.
Však to nebolo také tažké?

No comments:

Post a Comment