Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 7 June 2013

Cestoviny s cuketovo-smotanovou omáčkou

Mňamka na obed, ktorá je pripravená rýchlejšie ako sa vy nalíčite.
Nakrájajte cukety na kúsky. Na panvici na oleji poduste cesnak, ale dajte pozor, aby nezhnedol a hlavne nezhorkol. Pridajte cuketu, posoľte a okoreňte. Medzičasom si uvarte krátke bezvaječné cestoviny al dente.
Na záver pridajte do panvice smotanu na varenie a dochuťte. Cestoviny zlejte, preložte do panvice, prehrejte a môžete podávať.

Varianty: môžete pridať aj cuketové kvety nakrájané na pásiky, alebo sa vyhrať s bylinkami, či skúsiť pridať kôru z citróna. Ak nemáte rikotu - skúste použiť mascarpone, tvaroh, Philadelphia či cottage cheese. Alebo aj nič :). Ak máte pridajte šafrán, dodá farbu a chuť.


No comments:

Post a Comment