Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday, 7 June 2013

Plnené cukety


 Cukety rozrežte po dĺžke na polovicu a lyžičkou vydlabte dužinu. Máte na výber niekoľko možností plniek.
  • parmezán, prézle, namočený starý chlieb, rikota (skúste tvaroh alebo cottage cheese), majorán, soľ, korenie, cesnak
  • rikota, parmezán, soľ, korenie, tymián - týmto môžete naplniť aj grilované cukety a zrolovať
  • dusená cibuľa, ryža, parmezán, soľ, korenie, mozzarella, paradajky na kúsky
  • uvarená krupica, parmezán, strúhaný syr, cesnak, petržlenová vňať - touto zmesou môžete naplniť aj napríklad papriky, či paradajky.
Takto naplnené cukety dajte do formy a pečte asi 45 minút. Nejedzet prihorúce, obaríte si jazyk.

No comments:

Post a Comment