Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday, 29 June 2013

Kuskus s cuketou a cícerom

Výnikajúci recept na ľahkú večeru a hlavne riešenie pre všetkých, ktorým rastú cukety ako divé.

Pripravte si na panvici kuskus - ja ho rovím veľmi jednoducho: opražím ho trošku na oleji, posolím a podlejem vodou, kým ho nezakryjem. Vlastne ho robím podobne ako ryžu.
Na druhej panvici si poduste cibuľku, pridajte nakrájanú cuketu, duste domäkka a pridajte aj cícer z konzervy. Osoľte, pridajte trošku chili, mäty a opraženého koriandru a rímskej rasce, ktoré ste rozdrvili v mažiariku. Ak nemáte mažiarik použite alobal a vaček na cesto. Opražené koreniny zabaľte do alobalovej obálky a bite valčekom :). Hotovo.

Premiešajte obidve panvice a môžete podávať.
Je cekom faj obmieňať tento recept pridaním napríklad baklažánu či paradajok. Záleží od toho, čo záhrada dala.

No comments:

Post a Comment