Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 13 June 2014

Cuketový polmesiac

Prečo polmesiac? Pretože táto slaná torta ho naozaj svojím tvarom pripomína, rovnako ako sa veľmi podobá na calzone, čiže plnenú pizzu, len s tým rozdielo, že cesto nieje kysnuté.



Na cesto potrebujete cca 300 g hrubej múky a 100 g hladkej múky, pridajte soľ, pol deci oleja a toľko vody, koľko vám cesto popije. Mieste, kým nevytvoríte hladké cesto, ktoré necháte asi pol hodinu oddychovať.

Na plnku potrebujete na cibuľke podusenú cuketu, ktorú vychladnutú zmiešate s jedným vajcom, strúhaným syrom - vyskúšajte parenicu alebo nivu - jednoznačne niečo chuťovo výraznejšie, pretože cuketa ako taká veľa chute nemá.

Cesto rozdeľte na dve polovice, rozvaľkajte do tvaru kruhu a naplňte jednu polovicu plnkou. Následne prekryte druhou polovicou a pevne uzatvorte, aby vám nevytiekla plnka. Použite prsty, vidličku, urobte vlnovku tak ako ja, záleží len na vás. Následne postupujte rovnako aj s druhým cestovým kruhom.

Dajte piecť do vyhriatej rúry na asi pol hodinu. Polmesiace vám krásne napuchnú a zozlatejú. Je lepšie ich urobiť o niečo skôr, aby mali čas vychladnúť. K tomu pohár vínka a máte jednoduchý letný obed či večeru na stole.

No comments:

Post a Comment