Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 9 June 2014

Plnený patizón

Okrem cukiet nám na našu veľkú radosť už dozreli aj patizóny. Obrali sme prvý a začali hľadať nejaký bezmäsitý recept ako ho naplniť alebo s ním niečo urobiť. Problém bol len v tom, že väčšina receptov v sebe obsahovala aj mäso, alebo sa jednalo o jednoduchý patizónový nákyp.

Tak sme si ten nákyp trošku vylepšili.


Vezmite si patizón s priemerom asi 15 cm. Odkrojte klobúčik a vyhĺbte ho. Na plnku si na cibuľke poduste zemiak a pridajte nicv respektíve gorgonzolu. Zmesou naplňte patizón, zakryte ho klobúčikom a dajte ho zapiecť do rúry na asi 40 minút.

S bielym vínkom je to výborná a ľahká večera.

No comments:

Post a Comment