Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 23 June 2014

Ovocné tiramisu

Nemám rada kávu a ani moja polovička - ale aj napriek tomu si radi doprajeme tiramisu. Že ake? No predsa ovocné :)


Potrebujete 200 g mascarpone, 200 g savoiardov, 2 vajcia, 2 PL práškového cukru a kyslejšie ovocie - najlepšie zmes. My sme použili ananás, jahody, banán.


Postup je jednoduchý. Oddeľte bielka od žĺtkov a z bielok ušľahajte sneh. Žĺtka zmieajte s mascarpone a cukrom a následne primiešajte sneh.
Očistite si ovocie a nakrájajte ho na plátky, resp. kúsky.
Savoiardy namáčajte v ovocnej šťave - ananásová je výborná. Ukladajte do misky, na to dajte mascarponový krém a naň naukladajte ovocie a znovu celé zopakujte. Vrchná vrstva sa má končiť krémom, naň ešte rozhádžte zvyšné ovocie a posypte kakaom a kúskami čokolády.
Dajte do chladničky, najlepšie na celú noc.


A potom už len konzumujte. Výborne osvieži. A ku grilovačke je to koláč ako stvorený.

No comments:

Post a Comment