Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 27 June 2014

Muffin s figami

Oficiálne nám dozrievajú figy - teda oni sa tvária, že dozrievajú, ale ke´d ich prídeme obrať my, tak už žiadne na strome nie sú. Na vine sú vtáčiky a osy. tak ich oberáme ešte nie celkom dozreté - také sa ale mne páčia a chutia viac ako tie dozreté extra sladké. A ke´dže ich máme veľa, tak som sa rozhodla urobiť muffinky a pridať do nich figy.
A že sa mi podarili, sa môžete presvedčiť a vy sami, ak si ich urobíte. Figy samozrejme môžete nahradiť hocijakým iným ovocím: malinami, marhuškami, broskyňami, ríbezľami, ...


Príprava je ako vždy jednoducá: stačí zmiešať sypké prísady s tekutými a na záver pridať ovocie a veľmi nemiešať, aby sa nepopučilo.
Potrebujete: 350 g múky, 150 g roztopeného masla, 100 g mlieka, 1 vajce, 160 g cukru, 1 prášok do pečiva, štipka soli, kôra z citróna a ovocie. Mne z tohto množstva vyšlo 20 muffiniek.
Pečte v predhriatej rúre na 175 stupňoch asi 20-25 minút. Po vychladnutí popichajte špajdľou a potrite likérom podľa vašej chute.

No comments:

Post a Comment