Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 27 June 2014

Studený fazuľový šalát

Okrem cukiet začínajú svoju produkciu aj mladé fazuľky - jedným z najchutnejších spôsobov ako si ich pripraviť je uvariť ich al dente :) a podávať ako šalát s citrónom, olejom, soľou, cesnakom a ak chcete aj chili. výborné, osviežujúce a iné, odlišné od klasického listového šalátu.

A na rýchly obed do roboty odporúčam mierne obohatenie. Uvarte/sparte fazuľku, pokrájajte na kúsky, pridajte nakrájané paradajky, olivy, cesnak, olej, soľ, chili (ak chcete) a bazalku. Premiešajte a môžete podávať. Ak vám to ako šalát nestačí, pridajte uvarené krátke cestoviny. A ak nestačí ani to (máte mlsnú slinku), pridajte aj jednu mozzarellu nakrájanú na kúsky.


V horúcich dňoch osvieži a kolegovia vám budú závidieť. Pravidlom je, neprevariť ani fazuľku ani cestoviny - chrumkavé je lepšie a hlavne je v nich viac vitamínov.

No comments:

Post a Comment