Dnes vám predstavím ďalšie dva recepty rímskej kuchyne - aby ste vedeli, čo si objednať, keď prídete navštíviť večné mesto.
Cestoviny alla carbonara a cacio e pepe. Verte mi, príprava omáčky vám zaberie len toľko času, koľko uvarenie cestovín samotných. A v prípade cacio e pepe dokonca menej.
Na prvom obrázku sú špagety alla carbonara: Na prípravu tejto omáčky potrebujete 350 g špagiet, 150 g prerastanej slaninky, 100 g syru pecorino, soľ a korenie, 4 vajcia (kuchári sa rozchádzajú v názore, či použiť len žĺtka alebo celé vajcia - ja ich používam celé).
Dajte variť cestoviny. Nechajte osmažiť do sklovita slaninku. Rozbite do misky vajcia a primiešajte soľ, korenie a syr. Následne dajte do panvice so slaninkou uvarené cestoviny a prilejte vajcia - teraz miešajte omáčku na miernom ohni podľa toho, aké husté vajíčko chcete mať - vždy ale redšie. Hotovo. Niektorí kuchári dorábajú omáčku nad parou, aby zachovali jej krémovitosť a lepšie kontrolovali zrážanlivosť vajec.
Pokiaľ chcete vegetariánsku verziu receptu, poduste si na cibuľke cuketu alebo pór a následne pridajte vajko. Obidva recepty sú výborné.
Druhý obrázok zobrazuje cestoviny cacio e pepe, čo v preklade znamená syr a korenie. Podľa mňa je to tá najbanálnejšia omáčka na svete - a asi aj najlepšia. V jednoduchosti je krása.
Len pozor pri príprave omáčky, aby sa vám syr nezlepil, ale aby omáčka ostala krémovitá.
Potrebujete 350 g špagiet, 160 g pecorina, maslo a čierne mleté korenie. Žiadnu soľ, pretože syr pecorino je už sám o sebe slaný.
Dajte variť špagety. V ohňovzdornej miske zmiešajte syr a maslo a dajte ich rozpustiť nad variace sa cestoviny, ale pomaly, aby sa syr nezrazil. Primiešajte vodu z varenia cestovín a nechajte omáčku krémovú. Odstavte z pary a primiešajte zliate špagety. Okoreňte podľa chuti. Hotovo. :) Tak ako dlho to trvalo? 10 minút?
No comments:
Post a Comment