Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 26 June 2014

Testaroli alebo falošné palacinky s pestom

Testaroli sú pravdepodobne jedným z najstarších typov cestovín - vraj ich poznali už starí Rimania. Sú typickým jedlom Ligúrie a hlavne Toskánska, jedlom jednoduchým tak povediac sedliackym, takže ich v reštaurácii nenájdete na jedálnom lístku. Im to však nič neuberá na chuti. Sú však výborné a jednoduché na prípravu.



Prečo falošné palacinky? Pretože sa pripravujú z vody, soli a múky a cesto má mať konzistenciu toho palacinkového. Názov testaroli pochádza z názvu "testo", ako formy na pečenie, v ktorej sa pripravovali. Použiť však môžete aj starú dobrú palacinkáreň. Alebo skúste cesto vyliať na dobre vyhriaty a vymastený plech a upiecť ho v rúre či prikrxyté na sporáku všetko naraz.
Pripravte si hrubšie palacinky. Ich hrúbka a nadýchanosť umožnia lepšie popiť omáčky. Následne dajte zovrieť vodu, osoľte, vypnite plameň a vhoďte na 1 minútu urobené palacinky nakrájané na štvorce s priemerom asi 5 cm do horúcej vody. Vyberte dierkovanou varechou, dajte do misy a pridajte pesto. Premiešajte a môžete podávať.

Ako omáčky sú vhodné aj jednoduchá paradajková, ragú, smotanovo-orechová, syrová, s nivou, s hubami, rikotou - ako vždy fantázii sa medze nekladú.


No comments:

Post a Comment