Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 13 June 2014

Polievka z hrachora

Hrachor je tiež jednou zo zabudnutých strukovín, ktoré tvorili základ stravy našich predkov, či už čerstvé alebo sušené. Viac o ňom sa dozviete tu.

Keďže hrachor v Taliansku v obchode dostať úplne bežne, rozhodli sme sa ho vyskúšať aj my. Najprv som urobila hrachorovú variantu bôbovej kaše a  následne som sa rozhodla spraviť krémovú hrachorovú polievku.

Niet nič jednoduchšie: ak máte sušený hrachor, namočte si ho na pol dňa do vody. Ak nie, môžete začať hneď s varením. Na oleji si poduste cibuľku a cesnak, pridajte jeden veľký zemiak nakrájaný na kúsky a hrachor a samozrejme vodu  (ako vždy som použila vodu z varenia cestovín bohatú na škroby). Pre dve osoby som rátala 90 gramov hrachora na osobu. Nechajte variť spoločne so stonkou rozmarínu. Keď vidíte, že hrachor je uvarený, rozmarín vyberte a celé to rozmixujte.

Podávajte s chili, olejom alebo cesnakovými krutónkami.





No comments:

Post a Comment