Keďže hrachor v Taliansku v obchode dostať úplne bežne, rozhodli sme sa ho vyskúšať aj my. Najprv som urobila hrachorovú variantu bôbovej kaše a následne som sa rozhodla spraviť krémovú hrachorovú polievku.
Niet nič jednoduchšie: ak máte sušený hrachor, namočte si ho na pol dňa do vody. Ak nie, môžete začať hneď s varením. Na oleji si poduste cibuľku a cesnak, pridajte jeden veľký zemiak nakrájaný na kúsky a hrachor a samozrejme vodu (ako vždy som použila vodu z varenia cestovín bohatú na škroby). Pre dve osoby som rátala 90 gramov hrachora na osobu. Nechajte variť spoločne so stonkou rozmarínu. Keď vidíte, že hrachor je uvarený, rozmarín vyberte a celé to rozmixujte.
Podávajte s chili, olejom alebo cesnakovými krutónkami.
No comments:
Post a Comment