Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 13 January 2013

Cestoviny so sušenými paradajkami a brokolicou

Skvelý a relatívne ľahký obed. A keď vonku ešte aj prší tak ako dnes u nás, tak ma to jednoducho pozýva niečo na obed vytvoriť vlastnými rukami.
Na cestoviny potrebujete 250 g múky, môže byť aj celozrnná, soľ a vodu. Vymieste hladké cesto a nechajte odpočívať.
Za ten čas si pripravte omáčku. Na panvici rozohrejte olej, pridajte cesnak a sušené paradajky nakrájané na kúsky, nechajte spoločne pomaly variť, len občas pridajte trošku vody (najlepšie tej z varenia cestovín), aby paradajky zmäkli.
Cesto rozvaľkajte rukami na dlhé valce, nakrájajte na kocky a tie potom dvomi prstami vytvarujte do mušličky. Vložte prsty do kocky a pretiahnite po pracovnej doske. Cesto sa vám tak automaticky ohne do požadovaného tvaru.


V hrnci dajte zovrieť vodu, osoľte a vhoďte brokolicu nakrájanú na ružičky. Nechajte variť asi 7 minút, potom vhoďte cestoviny (ak sú celozrnné varia sa 10 minút. V tom prípade ich vhoďte spoločne s brokolicou) a nechajte uvariť. Zlejte, pridajte do panvice, prehrejte, aby sa omáčka s cestovinami dobre spojila a servírujte posypané syrom.





No comments:

Post a Comment