Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 17 January 2013

Dvojfarebné keksy

Trošku sladkého v živote nezaškodí. Hlavne teraz, keď je chladno, osobne máme chuť sa zakutrať do postele a dať si horúcu čokoládu. Ako napríklad aj včera, namiesto toho som sa musela uspokojiť s dvojfarebnými keksami.

Ich príprava je jednoduchá a rýchla a pochádza z knihy 500 čokoládových receptov. Ktorýkoľvek z nich som zatiaľ vyskúšala, bol skvelý.
Na tieto keksy potrebuje jedno maslo, jedno vajko, 250 g cukru, 350 g múky, pol balíčku prášku do pečiva. Tieto ingredience si rozdeľte na polovicu: do jednej primiešajte pár kvapiek vanilkovej esencie a do druhej 2 polievkové lyžice kakaa. Premieste a obe dve cestá vložte do chladničky na minimálne pol hodinu, lebo musia stuhnúť, aby sa jednoduchšie vaľkali. Po uplynutí času ich vyberte a vyvaľkajte, aby mali rovnaký tvar, potom kakaový plát položte na vanilkový a zaviňte. Nakrájajte na plátky hrubé asi pol centimetra a poukladajte na papierom vyložený plech. Netrápte sa, že pri krájaní sa Vám zmačkali, oni sa totižto pri pečení roztečú. Hlavne ich uložte ďalej od seba (asi 4 cm), oni naozaj veľmi naberú na objeme. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 10-12 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke asi 5 minút a ráno sa môžete tešiť z chutných raňajok. So šálkou horúcej čokolády Vám bude hej.


No comments:

Post a Comment