Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 6 January 2013

Ľahká večera

Keďže v sobotu je to už takmer pravidlom, že keď pride na obed manželova rodina, tak sa od stola vstáva veľmi neskoro a s preplneným žalúdkom. Ak však náhodou aj v tomto prípade máme ešte chuť na večeru, tu je v ponuke jednoduché a ľahkostráviteľné jedlo na báze zeleniny - vlastne je to len zelenina.


Jedným je dusený pór, ktorý sme očistili, prerezali po dĺžke na štvrťky, vložili do panvice, pridali olej, soľ a trošku vody a nechali dusiť asi 15 minút. Už takto je výborný na jedenie, ale keď ho posypete strúhankou a dáte zapiecť do rúry, tak sa Vám na povrchu vytvorí krásne sladká kôrka. Mňam.
Druhou možnosťou je nad parou pripravená zelenina, napríklad brokolica či karfiol. Na panvicu si dajte olej, nadrobno nasekaný cesnak a ak máte radi pikantné aj chili papričku, nechajte trošku opražiť a pridajte zeleninu nakrájanú na kúsky. Prehrejte a je to. Ak chcete ešte trošku mäska, najprv pridajte do panvice napríklad nakrájaný párok, alebo zvyšky mäska z obeda, orestujte, pridajte zeleninu a máte ľahkú večeru.
Ako my :) Podávajte s hriankou...


No comments:

Post a Comment