Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday, 1 January 2013

Plnená paprika

Ďalší z takpovediac na žalúdok ľahších receptov...aj keď...keď si prečítate ingrediencie tak prídete nato, že to tak celkom nieje.
Určite všetci veľmi dobre poznáte recept našich starých mám na plnenú papriku s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou. Priznám sa, že s knedlíkom je to hotová delikatesa.



Tento recept naopak je bezmäsitý a jednoduchý, môžete ho spraviť kedykoľvek a osobne sa ho neviem dojesť.
Hlavne potrebujete vyčistené papriky, starší domáci chlieb nakrájaný nadrobno alebo nasekaný na kuchynskom robote, kapary, olivy nakrájané nadrobno, veľa strúhaného syru podľa chuti, natvrdo uvarené vajcia (najmenej 2), soľ, tymián, vodu a olej. Vodu a olej pridávajte do misky až nakoniec, keď už máte všetko premiešané a dochutené. Celé by to malo vytvoriť hmotu plnkového charakteru.
Týmto naplňte papriky, dajte do panvice s trochou oleja, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť vo vlastnej šťave. Ak prirýchlo vysychajú, jednoducho pridajte vodu a duste. Raz za čas obráťte, aby sa papriky opiekli rovnomerne a po pol hodine je to celé hotové a pripravené na ochutnanie.
Ak mám byť úprimná najlepšie sú na druhý deň...pekne prepečené a dochutené...mňam.

No comments:

Post a Comment